Αποκατάσταση ενός δοντιού

Αποκατάσταση Ενός Δοντιού

Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση ενός ελλείποντος δοντιού; Το οδοντικό εμφύτευμα αποτελεί την ιδανικότερη λύση. Εάν σας λείπει ένα δόντι, ένα εμφύτευμα και μια στεφάνη μπορούν να το αντικαταστήσουν. Το οδοντικό εμφύτευμα αντικαθιστά το δόντι άλλα και τη ρίζα του.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα ενός μονού εμφυτεύματος συγκριτικά με τη γέφυρα;

Το οδοντικό εμφύτευμα παρέχει διάφορα πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλες επιλογές αποκατάστασης.

Επιπρόσθετα στο ότι δείχνει και λειτουργεί σαν ένα φυσικό δόντι, το εμφύτευμα αντικαθιστά ένα δόντι χωρίς να χρειαστεί να θυσιαστεί η υγεία των γειτονικών δοντιών. Η άλλη κοινή επιλογή αποκατάστασης ενός δοντιού, η οδοντικά στηριζόμενη ακίνητη γέφυρα, απαιτεί τα παρακείμενα δόντια να τροχιστούν για να στηρίξουν τη γέφυρα.

Το οδοντικό εμφύτευμα αντικαθιστά τη ρίζα του δοντιού, γι ‘αυτό και το οστό διατηρείται καλύτερα. Με τη γέφυρα ένα μέρος του οστού που προηγούμενα περιέβαλε τη ρίζα του δοντιού αρχίζει να απορροφάται. Το εμφύτευμα ενώνεται με το οστό της γνάθου, βοηθώντας έτσι να διατηρηθεί το οστό υγιές και ανέπαφο.

Μακροπρόθεσμα το εμφύτευμα δίνει καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα από τη γέφυρα και διατηρείται καθαρό ευκολότερα. Γύρω από μια γέφυρα τα ούλα αρχίζουν να υποχωρούν δίνοντας ένα ορατό μειονέκτημα, καθώς η μεταλλική βάση ή το κολάρο της γέφυρας εκτίθενται στο στόμα.

Το απορροφημένο οστό κάτω από τη γέφυρα μπορεί να οδηγήσει σ’ ένα άσχημο χαμόγελο.

Τέλος η κόλλα που συγκρατεί τη γέφυρα στη θέση της μπορεί να φύγει, επιτρέποντας στα βακτήρια να αποικήσουν στα δόντια που στηρίζουν τη γέφυρα.