Αποκατάσταση πολλών δοντιών

Αποκατάσταση Πολλών Δοντιών

Τα εμφυτεύματα ενδείκνυνται και για την αποκατάσταση εκτεταμένων απωλειών δοντιών. Παρουσιάζουν μάλιστα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα από τις Μερικές Οδοντοστοιχίες ή τις Ακίνητες γέφυρες.

Εάν σας λείπουν πολλά δόντια, γέφυρες στηριζόμενες σε εμφυτεύματα μπορούν να τα αντικαταστήσουν. Τα οδοντικά εμφυτεύματα θα αποκαταστήσουν τόσο τα φυσικά σας δόντια που έχουν χαθεί, όσο και κάποιες από τις ρίζες τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των γεφυρών που στηρίζονται σε εμφυτεύματα από τις ακίνητες γέφυρες, τις στηριζόμενες στα δόντια ή τις κινητές Mερικές Oδοντοστοιχίες (M.O);

Τα οδοντικά εμφυτεύματα παρέχουν αρκετά πλεονεκτήματα συγκριτικά με άλλες τεχνικές αποκατάστασης δοντιών. Επιπρόσθετα στο ότι δείχνουν και λειτουργούν σαν φυσικά δόντια, οι γέφυρες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα αντικαθιστούν δόντια χωρίς να χρειάζονται τη στήριξη των παρακείμενων φυσικών δοντιών, κάτι που δε συμβαίνει με τις άλλες τεχνικές αποκατάστασης.

Επιπλέον το οστό των γνάθων διατηρείται καλύτερα, καθώς αντικαθίστανται και κάποιες από τις ρίζες των δοντιών. Με μια ακίνητη γέφυρα ή με Μερική Οδοντοστοιχία το οστό που προηγούμενα περιέβαλε τη ρίζα του δοντιού αρχίζει να απορροφάται. H απορρόφηση οστού με τις συμβατικές Μερικές Οδοντοστοιχίες μπορεί να είναι τόσο εκτεταμένη, ώστε να οδηγήσει στην αποκάλυψη ακόμα και των νεύρων της περιοχής. Αυτό σημαίνει πρακτικά πόνους ή μουδιάσματα κατά τη χρήση της οδοντοστοιχίας, καθώς αυτή έρχεται σε επαφή με το νεύρο. Πόνοι βέβαια προκαλούνται και από τους διάφορους ερεθισμούς των ούλων. Σε αντίθεση τα εμφυτεύματα ενώνονται με το οστό των γνάθων, βοηθώντας το να διατηρηθεί υγιές και ανέπαφο.

Ακόμη με τις οδοντοστοιχίες δημιουργείται η αίσθηση ότι τα δόντια κουνιούνται ή μετακινούνται μέσα στο στόμα. Το αποτέλεσμα είναι αφενός μια μη καθαρή ομιλία , αφετέρου μια καταπόνηση των μυών στην προσπάθεια τους να κρατήσουν σταθερή την οδοντοστοιχία . Στην περίπτωση των αποκαταστάσεων που στηρίζονται σε εμφυτεύματα τα παραπάνω προβλήματα εξαφανίζονται! Η ομιλία βελτιώνεται και οι μύες χαλαρώνουν και λειτουργούν πλέον σε πιο φυσικό τόνο.

Με τα εμφυτεύματα επανακτάτε την άνεση των φυσικών σας δοντιών. Δε χρειάζεται πλέον να κρύβετε το στόμα σας όταν γελάτε ή χαμογελάτε φοβούμενοι ότι θα φανούνε τα αντιαισθητικά άγκιστρα των Μερικών Οδοντοστοιχιών.

Επιπλέον η Μερική Οδοντοστοιχία μπορεί να εμφανίσει κινητικότητα δυσκολεύοντας την μασητική ικανότητα, ενώ καλύπτοντας εν μέρει την υπερώα περιορίζεται και η αίσθηση της γεύσης.

Η κόλλα που κρατά τη γέφυρα στη θέση της μπορεί να απομακρυνθεί, δημιουργώντας έτσι μια κρύπτη μικροβίων μεταξύ αυτής και των οδοντικών επιφανειών και παρέχοντας πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη τερηδόνας και περιοδοντικής νόσου.

Συμπερασματικά τα εμφυτεύματα ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση σας και σας κάνουν να αισθάνεστε μεγαλύτερη σιγουριά. Και αυτό είναι κάτι που δηλώνουν οι περισσότεροι ασθενείς που έχουν εμφυτεύματα. Έχετε τη δυνατότητα να κάνετε σχεδόν ότι και με τα φυσικά σας δόντια και έτσι να απολαύσετε τις προηγούμενες συνήθειες σας χωρίς δεύτερη σκέψη.