Φροντίδα στο σπίτι

Φροντίδα στο Σπίτι

Απαραίτητο συστατικό της μακροχρόνιας επιτυχίας των εμφυτευμάτων είναι η δική σας συμμετοχή και φροντίδα. Τα εμφυτεύματα χρήζουν της ίδιας ανάγκης καθαριότητας και υγιεινής με τα φυσικά σας δόντια.

Η μακροχρόνια επιτυχία ενός εμφυτεύματος εξαρτάται κατά μεγάλο ποσοστό και από εσάς.

Τα δόντια σε προσθετικές εργασίες που στηρίζονται σε εμφυτεύματα δείχνουν, δίνουν την αίσθηση και λειτουργούν σαν τα φυσικά σας δόντια. Όπως και τα φυσικά σας δόντια λοιπόν, οι στεφάνες και οι γέφυρες πρέπει να παραμένουν καθαρά. Εφαρμόζοντας σωστούς κανόνες στοματικής υγιεινής, είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι τα δόντια σας θα παραμείνουν άρτια τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατανοώντας την υγειά του οστού και των ούλων.

Τα υγιή ούλα σχηματίζουν ένα προστατευτικό φράγμα γύρω από τα δόντια και τα εμφυτεύματα. Αυτό το φράγμα προστατεύει τα δόντια και τα εμφυτεύματα από τα βακτήρια, τα οποία φυσιολογικά υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα. Βακτήρια βρίσκονται σε όλες τις επιφάνειες του στόματος συμπεριλαμβανόμενου των φυσικών δοντιών, των προσθετικών εργασιών, των ούλων και της γλώσσας.

Επειδή τα βακτήρια παράγουν ουσίες καταστρεπτικές για το οστό των γνάθων, πρέπει να απομακρύνονται τακτικά με το βούρτσισμα, το νήμα και τα διαλύματα. Εάν τα βακτήρια δεν απομακρυνθούν, πολλαπλασιάζονται και σχηματίζουν μαλακές εναποθέσεις πλάκας. Εάν η πλάκα αφεθεί στο στόμα, μπορεί να εξελιχθεί σε πιο σκληρές εναποθέσεις τρυγίας (πέτρας). Οι εναποθέσεις πλάκας και τρυγίας (πέτρας) μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και ασθένειες που καταστρέφουν τον προστατευτικό φραγμό των ούλων. Αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει φλεγμονή των ιστών γύρω από τα εμφυτεύματα, κατάσταση ανάλογη με την ουλίτιδα. Η φλεγμονή αυτή μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια οστού της γνάθου, που καλείται περιεμφυτευματίτιδα όταν εμφανίζεται γύρω από τα εμφυτεύματα και περιοδοντίτιδα γύρω από τα δόντια. Η απώλεια οστού μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση στα εμφυτεύματα και αποτυχία.

Δεν μπορείτε ποτέ να απομακρύνετε τελείως όλα τα βακτήρια από το στόμα, αλλά μπορείτε να απομακρύνετε την πλάκα στην οποία βρίσκονται. Αυτό μειώνει δραστικά τον πληθυσμό των βακτηρίων. Το προσεκτικό και τακτικό καθάρισμα των στεφανών και γεφυρών είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προλάβετε τη φλεγμονή και την επακόλουθη απώλεια οστού.